Pure Food For Children Foundation

News

view:  full / summary

Kinderen, onze toekomst!

Posted by PureFoodChildren on May 24, 2014 at 2:40 AM Comments comments (1)

Kinderen, onze toekomst - deel I

Een serie van vijf artikelen over hoogontwikkelde kinderen; kinderen van onze toekomst en een nieuw onderwijssysteem! De hoog-sensitieve persoon [HSP] of mens versus de hoogontwikkelde mens [HOW]. ‘Ik zou graag willen dat mijn kinderen altijd van het leven konden genieten’. Als vader zijnde heb ik me vaak zelf de vraag gesteld wat ik hen werkelijk toewenste. ‘Ik zou willen dat mijn kinderen gelukkig werden en geen complexen kregen; dat ze als mens geslaagd en belangrijk voelden, ongeacht wat voor werk ze doen; dat ze niet depressief, neurotisch of ernstig ziek zou worden; dat ze een sterk gevoel van innerlijke rust zouden krijgen die hen door moeilijke tijden zou kunnen loodsen en dat ze hun eigen leven kunnen bepalen en dat ze vrij zijn in het maken van hun eigen keuzen.

Erfelijke trauma

Het fenomeen is al lang bekend in de psychologie: traumatische ervaringen kunnen worden toegeschreven aan gedragsstoornissen die worden doorgegeven van de ene generatie naar de volgende. Het is pas sinds kort dat wetenschappers de fysiologische processen zijn gaan begrijpen die ten grondslag liggen mbt erfelijk trauma. "Er zijn ziekten zoals een bipolaire stoornis, die in de familie zit, maar niet terug te voeren valt op een bepaald gen", legt Isabelle Mansuy uit, professor aan de ETH Zürich en de Universiteit van Zürich.

Pesten kan op lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid

Volgens onderzoekers van Duke Medicine kunnen gepeste kinderen chronische systemische ontsteking ervaren die voortduurt tot in de volwassenheid, terwijl de pestkoppen eigenlijk voordelen kunnen plukken voor de gezondheid door het verhogen van hun sociale status. De studie, uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit van Warwick, de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill en Emory University, is online gepubliceerd in de Proceedings van de National Academy of Sciences in de week van 12 mei 2014.


Bron: Leefbewust.com

De ADHD-zeepbel doorprikt

Posted by PureFoodChildren on May 7, 2013 at 7:40 AM Comments comments (0)

Veelzeggende getuigenis van één van die vele praktijkgevallen uit de dagelijkse gang van zaken in het schoolgebeuren van vandaag de dag.

Een pedagoog/therapeut maakt op grond van zijn jarenlange kennis en ervaring met kinderen en jong-volwassenen met ADHD ernstig bezwaar tegen de gestelde 'diagnose' van een 8-jarige lagereschool-leerling die 'iets heeft wat daarop lijkt', waardoor dit jongetje het etiket krijgt opgeplakt als ADHD'er (en volgens de schoolleiding hoognodig onder medicatie moet worden gezet).

Harddrugs voor kinderen.
Overheden subsidiëren.
Geneeskunde gedoogt.

Als niemand hier uiteindelijk optreedt wordt een kind van minder dan acht jaar een toxicomanie aangesmeerd met een stof die 30% actiever is dan zuivere cocaïne en wordt het zenuwstelsel ervan kapotgemaakt in volle groei.

Lees verder : http://www.adhdfraude.net/blog/

Bron: Aleph Nieuwsbrief

Op de kleintjes letten?

Posted by PureFoodChildren on April 30, 2013 at 4:10 AM Comments comments (0)

Op de kleintjes letten

Elke nieuw geboren baby weet ons te vertederen met schattige voetjes. De reële grootte van die voetjes gaat vaak aan ons voorbij. Kleine kindjes met schattige voetjes kunnen een grote ecologische voetafdruk achterlaten.

Per baby zorgen wegwerpluiers voor meer dan één ton afval. In Vlaanderen moet jaarlijks zo’n 70.000 ton wegwerpluiers verbrand of gestort worden. Dat kost jaarlijks aan OVAM (en de belastingbetaler) 6 miljoen euro aan afvalophaling en –verwerking.

Wasbare luiers zijn terug… maar in een nieuwe gedaante.
De nieuwe wasbare luiers zijn niet meer te vergelijken met de oude katoenen doeken die onze ouders en grootouders vroeger gebruikten. Wasbare luiers kosten veel minder dan wegwerpluiers. Bij gebruik van voorgevormde wasbare luiers kun je al snel 400 à 500 euro besparen, inclusief waskosten.

http://www.milieuadvieswinkel.be/index.php/08.01/

Bron: Aleph Nieuwsbrief


Waarom kinderen soms geen trek meer hebben?

Posted by PureFoodChildren on April 28, 2013 at 9:15 AM Comments comments (1)

You need Adobe Flash Player to view this content.


Onze kinderen evolueren?

Posted by PureFoodChildren on April 9, 2013 at 7:10 AM Comments comments (0)

Kijk naar deze intrigerende TEDX presentatie! Laat ons weten wat u er van vindt.

You need Adobe Flash Player to view this content.


BASF staakt gmo-activiteiten. Patat!

Posted by PureFoodChildren on February 5, 2013 at 3:30 AM Comments comments (0)

Chemiebedrijf Basf is gestopt met de aanvragen voor toelating van genetisch gemodificeerde aardappelen in Europa. Daarmee staakt de chemiereus haar gen-aardappel projecten in Europa. Een van de redenen is de weerstand van milieuactivisten en vrees voor vernietiging van aardappelvelden.

 

Daarnaast heeft ook onzekerheid in het goedkeuringsproces op Europees niveau geleid tot beëindiging ervan. Tegen deze achtergrond vindt Basf verdere investeringen niet meer gerechtvaardigd. Vanwege de geldende scepsis in veel Europese landen tegen gentechnologie en jaren van debatten met politici en milieuactivisten had Basf al eerder besloten haar hoofdkwartier voor plantenbiotechnologie van Duitsland naar de Verenigde Staten te verplaatsen.

 

Voor alle projecten gericht op Europa betekent dit het einde. Alleen de toelatingsprocessen voor gen-aardappelen die al lopen in de EU vinden nog doorgang. In 2010 werd de door Basf ontwikkelde Amflora aardappel in de EU goedgekeurd. Wegens sterke tegenstand is het project echter nauwelijks verder uitgebouwd. Onlangs besloot de Poolse regering nog om één van deze BASF-GMO-aardappelsoorten te bannen.

 

Bron : http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10819462/Basf-staakt-gm-aardappel-activiteiten-Europa

En : http://www.wanttoknow.nl/nieuws/basf-stop-met-gmo-aardappel-in-europa/

 

Laatste nieuws : De EU heeft de lidstaten gevraagd een tijdelijk verbod in te stellen op bepaalde bestrijdingsmiddelen die neonicotinoïden bevatten (schadelijk voor insecten zoals bijen). Fabrikanten Bayer en Syngenta zijn schriftelijk gemaand actie te ondernemen. Zonodig treft de Commissie zelf maatregelen. http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/item/10819432/EU-Geen-totaal-verbod-op-neonicotinoiden

 

Moeten we nu gaan juichen ? De wereld is groter dan Europa en de industrie verplaatst simpelweg haar activiteiten naar de, ver-van-ons-bed, coulantere gebieden (Amerika/China/India...).

 

GMO A Go Go : versvandepers animatiefilm gemaakt op initiatief van NaturalNews. Deze video vertelt alles over GMO's, met inbegrip van de desastreuze gevolgen die het eten hiervan op de gezondheid van de mens kan hebben. Geheugensteuntje voor degenen die hiermee al bekend zijn en een eye-opener voor de nog zoekenden onder ons : http://www.naturalnews.com/038904_GMO_animation_film.html#ixzz2JjhHlL1u

BRON: ALEPH Nieuwsbrief


Uw mening over BIO graag!

Posted by PureFoodChildren on January 19, 2013 at 3:40 AM Comments comments (0)

Europese commissie wil uw mening horen over bio?

Van 15 januari tot 10 april 2013 is het voor iedereen mogelijk om mee te denken met de Europese Commissie over de toekomst van de biologische landbouw. De Commissie heeft een vragenlijst op internet gezet, waarin ze vragen naar zaken als residuenbeleid, ggo’s en ondersteuning van onderzoek.

De vragenlijst is te vinden op http://ec.europa.eu/agriculture/consultations/organic/2013_nl.htm.

Volgens de Commissie duurt het invullen maar 15 minuten, dus doe het snel!

Jamie Oliver aangeklaagd

Posted by PureFoodChildren on January 14, 2013 at 6:25 PM Comments comments (0)

Een Amerikaanse ex-werknemer van het bedrijf Beef Products Inc. stelt Jamie Oliver verantwoordelijk voor zijn ontslag. Het ontslag zou het gevolg zijn van het gebruik van de term Pink Slime door Jamie Oliver tijdens één van zijn kookprogramma's in de VS. Tijdens deze bewuste uitzending liet Jamie Oliver zien hoe je uit slachtafval van runderen LFTB (lean finely textured beef, zie kader) maakt. De tv-chef noemde het eindproduct zelf Pink Slime. Hij riep de fabrikanten van rundvleesproducten om transparant te zijn over het toevoegen van Pink Slime. Het verhaal ging als een lopend vuurtje door de VS mede dankzij foodblogger Bettina Siegel, en ABC news. In snel tempo lieten scholen, supermarktketens en ook McDonalds weten te stoppen met het gebruik van Pink Slime met als resultaat een flinke daling van de vraag naar het product. De totale aanklacht is niet alleen gericht tegen Jamie Oliver, maar ook tegen de blogger en ABC news. De claim behelst een bedrag van 1,2 miljard dollar.

Hoe wordt Pink Slime gemaakt?

 

Pink Slime wordt gemaakt door het slachtafval van runderen in warme centrifuges te behandelen. Hierdoor is het mogelijk het vet van het vlees te scheiden. Het verkregen product, dat voornamelijk uit vleesresten bestaat, wordt blootgesteld aan ammoniakgas om bacteriën te doden en verwerkt in andere vleesproducten. In 2012 bevatte ongeveer 70% van alle bewerkte rundvleesproducten in de VS Pink Slime. In Europa is gebruik van Pink Slime verboden.

LFTB, of Pink Slime werd in eerste instantie alleen gebruikt in voedsel voor honden en katten en in bakolie. Het was voorheen niet toegestaan in producten die voor menselijke consumptie bestemd waren. Dit, vanwege de grote hoeveel bacteriën die het bevat, waaronder listeria en salmonella. In de Verenigde Staten werd het product in 2001 toegestaan voor (beperkte) menselijke consumptie. Vanaf dat moment wordt het gebruikt als additief in bijvoorbeeld gehakt of als vulstof voor vleeswaren gemaakt van rundvlees. Het is niet verplicht om dit te vermelden op het etiket, mits het eindproduct niet meer dan 15% LFTB bevat.


Petitie van Dr. Kris Verburgh

Posted by PureFoodChildren on January 11, 2013 at 8:10 AM Comments comments (0)

PETITIE VOEDING en GEZONDHEID 

Op een persconferentie riepen zes artsen en wetenschappers de overheid, universiteiten en scholen op om meer aandacht te besteden aan voeding om chronische verouderingsziektes te voorkomen.

Daaronder Dr. Kris VERBURGH , die het ophefmakende Voedselzandloper boek schreef. Het een en ander is nu geconcretiseerd in een petitie.

Daar lichten we één alinea uit:

"Het feit dat een boek zoals De voedselzandloper commotie veroorzaakte in Vlaanderen is een goede indicator van hoe allerlei belangenorganisaties een status quo in stand willen houden. (lees: we willen melk en pattaten blijven produceren, ook al weten we wat dat dit héél ongezond is. nvdr)

Dat status quo betreft de klassieke voedingsdriehoek van het Vigez en (overheids)campagnes die maken dat de bevolking nog steeds buitenproportioneel veel zetmeelproducten (brood, aardappelen, pasta), rood vlees en melkproducten nuttigt.

We willen ook aan de media vragen om bij complexe voedingsdiscussies zich niet enkel te wenden tot Vlaamse experts, maar ook tot internationale experts, en dit omdat er in Vlaanderen geen echte voedingsdeskundigen met een internationale reputatie zijn."

Er is wat aan borrelen in voedingsland. En manitou Kris Peeters, verdediger van de agro-industriële belangen in Vlaanderen gaat ongetwijfeld onrustige nachten tegemoet.

Wij, van de Pure Food for Children Foundation staan niet achter alles wat Dr. Verburgh schrijft maar staan voor 100% achter deze petitie die ook aandacht vraagt voor voeding in scholen!

Link Petitie: http://www.petities24.com/petitie_voeding_en_gezondheid

Dr. Kris Verburgh, auteur van De Voedselzandloper

 

De CODEX ALIMENTARIUS op zijn best!

Posted by PureFoodChildren on January 3, 2013 at 10:00 AM Comments comments (0)

‘Claims’ in EU; ook in Rusland Niet alleen in de EU – en dus in Nederland – legt de overheid restricties op aangaande de vrije meningsuiting over de werking van voedingssupplementen. Ook in Rusland is een wetsvoorstel naar het parlement gegaan met daarin verregaande beperkingen aangaande de aanprijzing van voedingssupplementen en zelfzorgmiddelen.

Het gaat in Rusland om een verbod op het maken van medische claims – zoals ‘vitamine C helpt tegen verkoudheid’ – in farmaceutische en medische publicaties. Zelfs zal het dan verboden worden om marketing te bedrijven op congressen en beurzen. In de toelichting van het wetsvoorstel staat dat het de bedoeling is om mensen minder beïnvloed te laten zijn door reclame en advertentie-uitingen van voedingssupplementen en dat de aandacht meer verlegd moet worden richting medicijnen, voorgeschreven door artsen.De regering van de Oekraïne overweegt soortgelijke acties en heeft reeds een lijst samengesteld met enkele honderden zelfzorgmiddelen die worden uitgesloten van marketing.

De dag 14 december 2012 zal aan menigeen in Nederland voorbij zijn gegaan als een gewone sombere decemberdag. Niet alleen het weer somberde, ook is op die dag de vrijheid ingeperkt van u en mij waar het gaat om de informatie betreffende onze gezondheid. De NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) heeft aan de particuliere toezichthouder KOAG/KAG de taak uitbesteed om toe te zien op handhaving van de EU-verordeningen.

Lees hierover de ‘Nieuwe zelfregulering gezondheidsproducten’. Vanaf 14 december zijn alleen nog maar gezondheidsclaims voor voedingssupplementen toegestaan die op een door de Europese Commissie geautoriseerde lijst zijn gepubliceerd In de praktijk betekent dit dat voedingssupplementenfirma’s, uitgevers en ook journalisten zijn gemuilkorfd en ervoor moeten oppassen dat ze de claimsverordeningen niet overtreden. Op straffe van fikse boetes.

Dr. Gert E. Schuitemaker – 19 december 2012


 


Rss_feed